Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrenszer

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
302
1., Old meg a 3x + p = 12 egyenletet ahol p a segédváltozó.
2., Definiáld a p segédváltozót hogy a px - 4 = p megoldása x=9 legyen.
3., Definiáld a p segédváltozót hogy a 0,5x² + px + p + 1,5 = 0 egyenletnek csak egy megoldása legyen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Egyenletrenszer
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
3x+p=12
3x=12-p
x=(12-p)/3

-------------------

px-4=p, x=9
9p-4=p
8p=4
p=1/2

------------------

0,5*x*x+px+p+1,5 = 0

1 megoldás => Diszkrimináns = 0
p*p-4*0.5*(p+1,5)=0
p*p-2p-3=0

ha nem számoltam el, akkor p=-1 vagy p=3
Módosítva: 5 éve
1