Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan oldjam meg ezt az egyenletet?

Főoldal » Középiskola » Matematika
645
2^x(2+gyök 3)^x-(3+2gyök3)(1+gyök3)^x+5+3gyök3=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hmm, nem igazi megoldás... de működik:
Mondjuk megnézzük, mi lesz x=0 esetén:
1·1 - (3+2√3)·1 + 5+3√3 = 3 + √3, ez nem 0.
Mi lesz x=1 esetén:
2·(2+√3) - (3+2√3)(1+√3) + 5+3√3 = 4+2√3 - (3+2√3 + 3√3+2√3√3) + 5+3√3 =
= 4+2√3 - (9+5√3) + 5+3√3 = 4+2√3 - (9+5√3) + 5+3√3 =0, kijött !!

Mázlink volt, x=1 megoldás.
Persze lehet még más megoldás is...

-1