Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logikai feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
344
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
csak elso: x
csak masodik: y
mindhetto: z

x = 3 * z
y = z +13

x + y + 2*z = 37
3z + z+ 13 + 2z = 37
6z + 13 = 37
6z = 24
z = 4

létszám: 37-z = 33
2