Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, egyenletes körmozgás dinamikai leírása

Főoldal » Középiskola » Fizika
656
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia
Egyenletes körmozgásnál Fcp(CENTRIPETÁLIS ERŐ)=m*v2/r. A mértékegységeknek meg kell egyezniük szóval a km/h-t át kell váltani m/s-ba. Így a sebesség 162 km/h=45 m/s lesz. Szóval Fcp=1,2*105*2025/500, ami egyenlő 486000 N-nal.
Remélem érthetően leírtam :)
1