Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Klór oxidja

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
472
A klór egy oxidja 61,24 tömegszázalék oxigént tartalmaz. Mi a vegyület tapasztalati képlete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, fontos, nagyon
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
ClxOy legyen a képlete.
x-et és y-t keressük.

klór tömeg%=100-61,24=38,76%

x*35,5/(y*16+x*35,5)=0,3876
x*35,5=6,2016*y+13,7598*x
21,7402*x=6,2016*y
x=0,2853*y

Két egész szám hányadosa:
x/y=0,2853
Ez a 2/7-edhez van a legközelebb.

Tehát Cl₂O₇
2