Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
325
Kérdésem a 11. és 12. feladatok.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
11)
A) (4·3):2=6

B) (5·4):2=10; (6·5):2=15; n·(n-1):2

12)

A) legkevesebb 1 síkot, akkor ha A₁, A₂... A₁₀ pontok mindegyike 1 egyenesen van.

B) legtöbb (10·9):2=45 síkot, akkor ha A₁, A₂... A₁₀ pontok közül személyi 3 pont nincs 1 egyenesen.
n esetén: legtöbb n·(n-1):2 db sík
Módosítva: 5 éve
0