Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7.o

Főoldal » Általános iskola » Matematika
320
Valaki megoldaná nekem az alábbi feladatokat?

1.) Bontsd fel a 15-öt és a 25-öt a prímtényezős szorzatával!

2.) (384;420)=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, Valaki, segitsen, prímtényezős, felbontás
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.) Bontsd fel a 15-öt és a 25-öt a prímtényezős szorzatával!
15 = 3*5
25 = 5*5

2.) (384;420)=?
384 = 2*2*2*2*2*2*2*3
420 = 2*2*3*5*7

igy (384;420)= 2*2*3 = 12
1