Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
379
Lajos erős, de még erősebb akar lenni. Edzeni kezd: minden napon eggyel több fekvőtámaszt csinál meg, mint az előző napon. A második, a negyedik és a hetedik napon barátja, az erős Géza is vele együtt edz. E három napon összesen 55 fekvőtámaszt csinált Lajos. Mennyivel kezdte az edzést? Hányadik napon lesz napi 55 fekvőtámasza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Számtani sorozat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hányadik napon lesz napi 55 fekvőtámasza?

Számtani sorozat. ahol d = 1
a2+a4 + a7 = 55
a1+1 + a1 +3 + a1+6 = 55
3*a1= 45
Mennyivel kezdte az edzést? 15

Mikor lesz napi 55? 41. napon.
Módosítva: 5 éve
1