Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szabadesés

Főoldal » Középiskola » Fizika
634
Milyen magasról esett le a test, ha 2 másodperc alatt 100 m-t tett meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

Átlagsebesség: 100 m : 2 s = 50 m/s 2 s alatt 2s · 10 m/s² = 20 m/s-őt nőtt a sebessége, így 50 - (20:2) = 40 m/s sebességről gyorsult fel a test 40 + 20 = 60 m/s sebessége.
0 m/s -ról 40 m/s sebességre 40 m/s : 10 m/s² = 4 s alatt gyorsult fel, így ez idő alatt megtett út (0 m/s + 40 m/s) /2 · 4 s = 80 méter. Így a test legalább
80 méter + 100 méter = 180 méter magasról esett. Mível nem írja a feladat, hogy a 2 s alatt megtett 100 méter után földet ért a test, ezért csak ennyit tudunk hogy legalább 180 méter magasról.
0