Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
344
18as kell, segítség
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Jelöljük a^2-et x-szel, ekkor

x+1/x = 20
x*x-20x+1=0, ebbol

x1= 10-3*sqrt(11)
x2= 10+3*sqrt(11)

a1=sqrt(10-3*sqrt(11))
a2=-sqrt(10-3*sqrt(11))
a3=sqrt(10+3*sqrt(11))
a4=-sqrt(10+3*sqrt(11))
0

A)
i) gyök alatt (20+2)
ii) gyök alatt (20-2)
1

Csatoltam képet.
1