Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
322
segítség, a 22 kell
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ugyan nem tudom mit kell csinálni, mert a másik kérdésnél sem fordítottad le, de:
E = (2^(n+1)+3)*(2^(n+1)-1)+4 = 2^(2n+2)+2*2^(n+1)-3+4 = 4*2^(2n)+4*2^n+1=
4*(2^(2n)+2^n)+1

vagy
E = (2^(n+1)+3)*(2^(n+1)-1)+4 = (2^(n+1))^2+2*2^(n+1)+1 = (2^(n+1) +1)^2

ennyi elég? vagy mi a cél?
Módosítva: 5 éve
0