Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
835
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A képről leolvasható a két gyorsulás:
a₁ = Δv₁/Δt₁ = 8 / 12 m/s² = 0,6666 m/s²
a₂ = Δv₂/Δt₂ = 4 / (12-2) m/s² = 0,4 m/s²

a) F = m · a:
F₁ = m₁ · a₁ = 25 kg · 0,666 m/s² = 16,66 N
F₂ = 10 kg · 0,4 m/s² = 4 N

b)
s = 1/2·a·t²
s₁ = 1/2 · 0,6666 · 11² = 40,33 m
s₂ = 1/2 · 0,4 · (11-2)² = 16,2 m
A távolságuk 40,33 - 16,2 = 24,13 m lesz

c)
Egy négyzetes függvényt (parabola) kell rajzolni. Néhány pontját érdemes kiszámolni az s = 1/2·a₁·t² függvénnyel:
t=0: s = 0
t=2: s = 1,3333 m
t=5: s = 8,3333 m
t=10: s=33,333 m
1