Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Kémia
534
Szeretnék segítséget kérni!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
Mi a kénatom vegyjele?

S

Mi a kénatom rendszáma? (Hányadik elem a sorban?)
16

A rendszám=protonszám=16 (a proton töltése pozitív)

Mivel atomról van szó, az atom töltése kifelé semleges, tehát az elektronszám=protonszám, 16

A külső elektronok száma egyenlő a főcsoport számmal (hányadik oszlopban van?), tehát 6

Az elektronhéjak száma egyenlő a periódus számmal (hányadik sorban van?), tehát 3.

1 mol kénatom tömege 32 gramm.

A kénatom elektron szerkezete:
összesen 16 elektront kell elhelyezni 3 elektronhéjon,
az 1. héjon 2 lehet,
a 2. héjon 8 lehet, marad 6
a 3. héjon (külső elektronok) 6 elektron van.
elektronszerkezet: S(2, 8, 6)

3.
A magnézium atom lead két elektront, keletkezik 2+ töltésű magnézium-ion és 2 elektron
Mg → Mg2+ + 2 e-
Módosítva: 5 éve
1

Nagyon szépen köszönöm!
0