Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
605
Sziasztok!
Valaki mrgtudja oldani ezeket a feladatokat:
1. Gyakorlattal x-3=gyokalatt 2-x
2. Gyokalatt -2x-4=gyokalatt -9+3x
éltudnatok magyarázni hogy hogyan kell megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Gondolom az 1)-ben is a "gyakorlattal" az "gyök alatt" akar lenni...
 x-3  =  2-x 
Először kikötések kellenek:
x-3 ≥ 0 és 2-x ≥ 0
vagyis x ≥ 3 és x ≤ 2
Ilyen x nincs, vagyis ennek nincs valós megoldása.

2)
 -2x-4  =  -9+3x 
Kikötések:
-2x-4 ≥ 0 és -9+3x ≥ 0
átrendezve őket:
x ≤ -2 és x ≥ 3
Ilyen x nincs, vagyis ennek sincs valós megoldása.

Lehet, hogy teljesen más volt a feladat, zárójelezd be rendesen, hogy mettől meddig tart a gyök. Vagy használhatod az itt lent lévő "gyök beszúrása" gombot is...
0