Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1497
Segítséget szeretnék kérni!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a) oldat tömege: 15+135=150 gramm
15/150=0,1=10 %-os
b) 15/(150· 1/2)=15/75=0,2= 20 %-os

C+O₂=CO₂ C=12 gramm O=16 gramm⇒O₂= 2·16=32 gramm, így 64 gramm oxigén 64/32 · 12 gramm= 2 · 12 = 24 gramm szén elégetéséhez elegendő
Módosítva: 5 éve
1