Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitsen PLS

Főoldal » Középiskola » Fizika
305
Határozd meg a mâgneses tér indukcióját,ha az 5cm hosszúságú 200mA-es áramjárta vezetőre 10mN erő hat! Az áramirány és az indukcióvektor merőlefesek egymásra
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
adatok:
l=0,05m (vezető hossza) (kis "l" betű)
I =0,2A (áramerősség) (nagy "I" betű)
F=0,01N
B=?
F=B·l·l
B=F/(l·I)=0,01/(0,05·0,2)=0,01/0,01=1N/A·m=1T (Tesla)
0