Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
855
1. Egy vezetőn t = 50 ms alatt 0,1 Coulomb töltés halad át, mekkora a vezetőben folyó áram erőssége? I = ?
2. Mennyi töltés halad át egy tranzisztoron, ha rajta 4 óráiig I = 2mA áram folyik? Mekkora a villamos áram által végzett munka ha a telep feszültsége U = 4,5V? Q = ?, W = ?
3. Mennyivel csökken a gépkocsi akkumulátorának töltése, ha bekapcsolva hagyjuk az összesen 8 Amper áramfelvételű fényszórókat? Q = ?
4. Mekkora áram folyik az R = 0,8 kohm értékű ellenálláson, ha U = 3,8 V feszültségre kapcsoljuk? I = ?
5. Egy fogyasztó ellenállása 24 ohm. Mennyi töltés halad át rajta ha 180 percig üzemeltetjük egy 12 V feszültségű generátorra kapcsolva? Q = ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

1) t=50 ms = 0,05 s Q=0,1 C
Q = I · t ⇒I =Q/t=0,1/0,05=2 A

2) t=4 h = 14400 s I=2 mA= 0,002 A
Q= I · t= 0,002 · 14400 = 28,8 C

4) R=0,8 kOhm = 800 Ohm U=3,8 V
I=U:R=3,8:800=0,00475 A = 4,75 mA

5) R=24 Ohm U=12 V t=180 perc=180·60=10800 s
I=U:R=12:24=0,5 A Q=I·t=0,5·10800=5400 C
Módosítva: 5 éve
0