Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
1038
Egy téglalap oldalai 8 cm és 15 cm hosszúak ha 8cm-es oldalakat 15%-al, a 15cm-es oldalakat 20%-al növelve egy új téglalapot kapunk .
Hány %-al nőtt meg a téglalap területe és kerülete ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

K=2 * (8+15) = 46 cm ⇒K = 2 * (8*1,15 + 15*1,2) = 2 * (9,2 + 18) = 54,4 cm
(54,4-46)/46 = 0,1826 = 18,26%-kal nőtt a kerület.

T = 8*15 = 120 cm²⇒T = (8*1,15)*(15*1,2) = 9,2*18 =165,6 cm²
(165,6-120)/120 = 0,38 = 38%-kal nőtt a terület
0