Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kocka lebeg a vízen, terület, sűrűség, oldalainak hossza

Főoldal » Általános iskola » Fizika
447
Egy fa kocka (ρ = 0,6 g/cm3) lebeg egy edény vizén, úgy, hogy egy része a = 6 cm a kockából a víz felett van. A kocka felszíne S = 400 cm2, a víz sűrűsége ρ0 = 1 g/cm3.
Következtess:
a kocka élének hosszúsága (20cm lesz, eddig meg tudtam oldani);
mennyit változik a hidrosztatikai nyomás az edény aljára, amikor a kockát eltávolítják a vízből?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, felszín, Nyomás, kocka, Sűrűség, arkhimédész, hidrosztatika, Hidro
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Nekiálltam
1

Csatoltam képet.
1