Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Autóúton 90 km/h sebességgel halad egy autó. Mekkora úton, mennyi idő alatt éri utol az autó mögött 1 kmről 120 km/h sebességgel közeledő motoros rendőr?

Főoldal » Középiskola » Fizika
2069
Autóúton 90 km/h sebességgel halad egy autó. Mekkora
úton, mennyi idő alatt éri utol az autó mögött 1 kmről
120 km/h sebességgel közeledő motoros rendőr?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

3
Nekiálltam
0

Nekiálltam
0

A motoros rendőr 120-90= 30 km/h sebesség többlettel halad, így az 1 km hátrányt t= 1 km : 30 km/h = 1/30 h (óra) =1/30 · 60 = 2 min (perc) alatt hozzá be. És 1/30 h alatt s = 120 km/h · 1/30 h = 4 km-t halad a motoros rendőr.
1