Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Két település között az autóbusz átlagsebessége az egyik irányban 70 km/h, a másik irányban 80 km/h. Mekkora a jármű átlagsebessége egy oda-vissza útra vonatkoztatva?

Főoldal » Középiskola » Fizika
975
Két település között az autóbusz átlagsebessége az
egyik irányban 70 km/h, a másik irányban 80 km/h.
Mekkora a jármű átlagsebessége egy oda-vissza útra
vonatkoztatva?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

4
Nekiálltam
0

Csatoltam képet.
0

Legyen a két település közti út hossza s km. Ekkor egyik irányba s/70 h alatt, a másik irányba s/80 h alatt teszi meg az autóbusz, így az össz út s + s = 2 · s, az össz idő pedig s/70 + s/80 = (80 · s + 70 · s)/5600 h = (3 · s)/112. Így az átlagsebessége: 2s : 3s/112 =2s · 112/3s = 224/3 km/h = 74,666666 km/h
1

Mivel alkst kezdett el hamarább segíteni, így ő érdemli a megoldásnak jelölést. Nem illik egy segítőtársunkat felülírni. Én csak egy videómat akartam ajánlani neked. Megtisztelsz, ha megnézed. :)
https://www.youtube.com/watch?v=09HsIiRxlHc&list=PLwXxAxAEOlGi9V6gg5-bKzSjBVAQMubor&index=6
0