Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Kémia
312
Hány dm³ széndioxid keletkezik, ha 5 g butánt teljesen elégetünk? (CO₂ standard állapotban van)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

3
2 mol butan....8 mol CO2-vel reagal.
nbutan= 0,08602 mol (ennek negyszerese az nco2)
nco2= 0,3456 mol
vco2=n*vm=0,3456*24,5= 8,46dm3
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet. Ice válasza tökéletes, csak azért küldöm el ilyen formátumban, mert talán jobban látod.
Módosítva: 5 éve
0