Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7.o. SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
368
Valaki el tudná magyarázni nekem a 20-21-es feladatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia! Ezen a képen sem a 20-as sem a 21-es nincs rajta! Így nehéz lesz!
Módosítva: 5 éve
0

40 (20)

10) 9:3 megvan maradék nélkül, 10-9=1 így egy marad.

20) a 10 duplája, a maradék us duplája így kettő.

30) a 10 háromszorosa, így három maradna, de 3:3=0, így nulla.

d, e, f-nél ha kivonsz 30-at mindegyikből ugyan az jön ki mint az a, b, c-nél így ugyan azok a maradékok is.

100) 99 osztható 3-mal, 100-99=1
Innen pedig láthatod, hogy ugyan az a folyamat ismétlődik egymás után, csak most egyel több nullával mint az előző sorban.


41 (21)
Szerintem tanultatok ilyen oszthatósági szabályokat, mint pl. Azok a számok oszthatók 3-mal, amelyek számjegyeinek összege osztható 3-mal. Szóval:
4+8+4+?+6=3-mal osztható szám.
Az az 22+? A legkisebb 24, akkor hozzá kell adni kettőt, utána meg a számhoz mindig 3-at, mert hárommal nő. 2; 2+3=5; 5+3=8
3) ?=2; 5; 8

Őszintén szólva fogalmam sincs fejből a többi szabályról, de ha nem írtátok le, vagy nem vagy, benne biztos, hogy hogy kell csinálni, megkeresem neked, csak írj.

Az tuti, hogy az 5-höz mindegy milyen számot írsz, a vége se nem 5, se nem 0, így egyik sem lesz jó.
0