Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
287
2. Feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) 3³, mert három hely van, és azért "³", mert három féle lehet a választék és mindhárom beadhatja ugyanazt három féle gyümölcsből (ha nem adhatná be akkor az 3! lenne)
Tehát 3³ helyzet alakulhat ki, ami 3*3*3=27
b) a nyerő esetek száma: 3 (mert a nyerő esetek: 3db narancs vagy 3db alma vagy 3db körte)
összes eset az 27, tehát
3/27*100 így 3/27=0,112 [végtelen szakaszos tizedes tört ami csak 1esekből áll, csak felkerekítettem 2-re :)] és 0,112*100=11,2%
c) véleményem szerint sokáig játszani nem érdemes, mert a nyerési esély 11,2, százalék ami elég csekély
Remélem tudtam segíteni :)
Ha nem értesz valamit akkor írj
Módosítva: 5 éve
0