Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős!

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
Köszönöm előre is!
Részhalmazok
A={a,b,c,d,e}
A₁={a}->5->A₄->5
A₂->10 A₃->10
A₅=A->1 A₆=∅-> 1
Összesen:32
Nem értem hogyan jött ki?!

|B|=7 hány részhalmaz?
|C|=6->64 |D|=4-> 16
|A|=n
Ez hogyan van?
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Készítem! Érdemes megnézned a halmazelméletről szóló videómat, ott is beszélek erről. :)
https://www.youtube.com/watch?v=EmN9vKgxC8g&t=859s
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet. Ha néhány konkrét esetet kijátszunk, akkor tudunk rájönni a szabályszerűségre. :)
Módosítva: 5 éve
0