Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség! Köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
909
Kérem valohogyan erre találjunk magyarázatot!
B={3-mal osztva,az egy maradékot adó pozitív egész számok}
B={1,4,7,10…}
Miért lesz? B={3k+1/k∈N} |B|=∞
28∈B
32∉B
Ezek a jelek mit jelentenek? ∈∉∋

A={5k+2/9>k≥2;k∈N} |A|=7 (2…8)
A={12,17…42} ez miért? Hogyan?

B={a kétjegyű páratlan számok halmaza} |B|=45
B={11,13,15…99} ez miért?
B={2k+1/50>k>4;k∈N}
Ezekre szeretnék választ kapni, nagyon szépen köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

9
Ha lesz időd, a videómból sok mindent megérthetsz. :)
Ennek a videómnak a 3. percétől a 4. percéig magyarázom a maradékosztályokat.
https://www.youtube.com/watch?v=0j3USFK2md0&t=5s
Ez pedig a halmazelméletről szóló videóm.
https://www.youtube.com/watch?v=EmN9vKgxC8g&t=888s

Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet. Ennyi volt! :) :) :D
Módosítva: 5 éve
0