Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek, egy barátomnak kell ma 21:00 órára!

Főoldal » Középiskola » Fizika
322
Egy test 4 m/s kezdősebességről 6s alatt 16 m/s sebességre egyebletesen gyorsul.
Mennyi a test gyorsulása? és Mennyi utat tett meg a test? Mennyi a sebessége?

Valaki eltudná majd magyarázni részletesen a műveleteket,hogy hogyan kell kiszámolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
...
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`a=v/t` <- Ez a gyorsulás fejezi ki az egyenletes gyorsulást. (1)
`v_0=4 m/s`
`t=6 s`
`v_v=16 m/s`
``
`a=?`
`s=?`

Ha az (1)-es egyenletet felhasználod, utána behelyettesíthetsz az:
`s=1/2*a*t^2` ` `képletbe
Az utolsó kérdést nem értem, az meg van adva. A test `16 m/s` sebességre gyorsul fel.
0