Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hazi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
502
Sziasztok! Tudnatok segiteni ebbe a matek haziba? :) kepet csatoltam!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A függvények, amelyek meg vannak adva, lineárisak, a következő alakban:
mx+b, ahol m a meredekség, b pedig az y tengelymetszet.
Így az első függvény adatai:
m=3
y metszet=5
a menetét (azaz hogy növekvő-e vagy csökkenő,) abból határozhatjuk meg, hogy a meredeksége pozítív-e vagy negatív, tehát az első függvény növekvő.

g(x):
m=-4
b=1
csökkenő

h(x):
m=-2/3-3=-11/3
b=0
csökkenő

i(x):
m=-6
b=2/3
csökkenő

j(x):
m=0
b=87
konstans

k(x):
m=-9,4
b=0
csökkenő
0