Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
654
Valamely rugó a húzóerő minden 0,1N-nal való növekedésekor 1mm-el nyúlik meg. Mekkora a rugóállandó N/cm-ben kifejezett értéke?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
D=ΔF/Δl
ΔF = 0.1 N
Δl = 1 mm = 0.1 cm

D = 0.1 N / 0.1 cm = 1 N / cm
0