Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometriai valószínűség

Főoldal » Középiskola » Matematika
317
Egy szegedi áruházhoz két áruszállító érkezik egyenletes eloszlás szerinti véletlen időpontokban: a Sopronból érkező 8 és 10 óra között, a Debrecenből érkező pedig 9 és 10 óra között. Mennyi a valószínűsége, hogy a debreceni teherautó érkezik meg előbb?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

Sopronból érkező: 8-tól 9-ig: P = 1 óra/2 óra =1/2 = 50 %

9 és 10 között a Soproni jön előbb: (1 - 1/2) · 1/2 = 1/4 = 25 %
9 és 10 között a Debrecei jön előbb: (1 - 1/2) · 1/2 = 1/4 = 25 %

Tehát 1/4 a valószínűsége, hogy a Debreceni jön előbb.
0