Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Témazáró gyakorlás

Főoldal » Középiskola » Kémia
776
Valaki segitene nekem a feladatok megoldásában?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

1., A gázoknak nincs saját alakjuk, kitöltik a rendelkezésre álló teret, összenyomhatóak, a bennük lévő részecskék között elhanyagolhatóak a kölcsönhatások, nagy a távolság köztük, így elég hosszú utat tudnak megtenni ütközés nélkül.

2., Tömegszázalék: Az oldott anyag tömegének százalékos aránya az oldat össztömegéhez képest.
Oldódás sebessége: megmutatja, egységnyi idő alatt mennyi anyag oldódik az oldószerben adott kürölmények esetén.
Térfogatszázalék: Az oldott anyag térfogatának százalékos aránya az oldat össztérfogatához képest
Moláris térfogat: megmutatja, mekkora a térfogata egy mol gáznak.
Olvadáspont: Az a hőmérséklet, melyen a szilárd anyagból folyadék lesz.
Emulzió: Két, egymásban nem elegyedő folyadék egymásban elkeverve úgy, hogy az egyik folyadékot nagyon kis részekre oszlatják. Pl: majonéz (étolaj-tojás).
3., Oldott aynag további hozzáadagolása, vagy az oldószer elpárologtatásával.
4., Többnyire jól oldódnak vízben.
5., Anyagi minőségtől, hőmérséklettől, a szilárd szemcsék méretétől. Gyorsítani lehet keveréssel, melegítéssel.
6., Úgy, hogy melegen telítünk oldatot, majd óvatosan lehűtjük. Ekkor nem tud a felesleges oldott anyag kiválni és az oldatban marad.
8., W=30/200×100=15%
9., n=V×c=0,4×2=0,8 mol; m=n×M=0,8×63=50,4 g.
10., V(szob.)=24 dm3 --> n=V/V(szob.)= 3 mol; M=32 g/mol -->m=n×M=96 g.
1