Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keressük az alábbi egyenesek között egymással párhuzamos és egymásra merőleges egyeneseket ha egyenleteik:

Főoldal » Középiskola » Matematika
779
Keressük az alábbi egyenesek között egymással párhuzamos és egymásra merőleges egyeneseket, ha egyenleteik:
2x-7y=16 ; 4x-14y+5=0 ; 7x+2y-3=0 ; 5x+y=12 ; 2x-10y=7
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Parhuzamos, merőleges, egyenesegyenlete
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Készítem!
Két egyenes párhuzamos, ha a meredekségeik megegyeznek. ( y=mx+b alaknál.)
Két egyenes párhuzamos, ha a meredekségeik szorzata -1.

De lehet az irány és a normálvektorokat is nézni.
Ez csak az elmélet. Mindjárt csinálom a példát is.
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet. Ezen érdemes megnézni az egyenesek meredekségeit. :)
Módosítva: 5 éve
0