Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
633
Az alábbi táblázatban egy osztály tanulóit két-két csoportra a nemük szerint,
valamint attól függően, hogy év évgi matematikaeredményük "jó", illetve
"gyenge" volt. A táblázat mezőibe írt számok a megfelelő tulajdonságú tanulók
számát jelentik.

Jók (4, 5-ös érdemyjegy) Gyengék (2, 3-as érdemjegy)
F (Fiúk) 8 7
L (Lányok) 10 7

a, Mennyi az osztálylétszám
b, Az összes tanuló hány százaléka "jó" matekból?
c, Az összes fiú hanyadrésze "gyenge" matekból?
d, Ábrázoljuk az adatokat az F és J halmazok Venn-diagramján!
(Az alaphalmaz az osztály tanulóinak a halmaza, az egyes tartományokba a
megfelelő elemszámot írjuk.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, Az osztály létszáma 32 (8+10+7+7=32)
b, Az összes tanuló 56,25%-ka "jó" matekból.
(az össze fiú és lány aki "jó" matekból.(10+8))
18=x×0,32 /÷0,32
18÷0,32=56,26%
c, Az összes fiú 7÷15 része "gyenge" matekból.
7÷15
d, (Sajnos nem tudom feltölteni a képet, ahol megcsináltam a Venn-diagramot, viszont egyszerű, úgyhogy remélem nem okoz neked nagy gondot ábrázolni).
Remélem minden érthető :)
Módosítva: 5 éve
0