Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
320
Sziasztok! Nem igazán megy nekem ez a kombinatórika, és ha valakinek nagyon megy és van kedve leírni én szívesen meg nézem a válaszokat és ha magyarázatot is írsz oda az úgy még jobb, szóval előre is köszönöm a válaszokat/segítségeket. Nem tudtam mindet külön külön felrakni remélem így minden látszik azért!☺️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

A) feladat
Az első e 12*11*10*9
A másodikba 8*7*6*5, így a maradék 4 fő
A harmadikba 4*3*2*1. Ezeket össze kell szorozni, majd el kell osztani 3!=3*2*1 - gyel, mível nem számít a sorrend, így összesen 12! :3! = 79833600 féleképpen ülhetnek a kenukba.
B)
A 3 kormányost fixen leültetve 9*8*7; 6*5*4 és 3*2*1 féleképpen ültethetnek le a 3 kenuba, ezt meg kell szorozni 3!-sal és el kell osztani 3!-sal, így összesen
9! * 3! : 3! =362880 * 6 : 6 =362880 féleképpen ülhetnek a kenukba.
0