Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
351
Mekkora a sűrűsége a 14 kg tömegű és 3,5 köbdeciméter térfogatú anyagnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

3
m = 14 kg = 14 000 g
V = 3,5 cm³
ρ = ?
-------------
ρ = m/V
ρ = 14 000 g / 3,5 cm³
ρ = 4 000 g/cm³
1

Picit módosítanám az első válaszolót:

m = 14 kg = 14 000 g
V = 3,5 dm³ = 3500 cm³
ρ = ?
-------------
ρ = m/V
ρ = 14 000 g / 3500 cm³
ρ = 4 g/cm³
1

Még tovább lehet ezt a feladatot egyszerűsíteni.
Nem szükséges a mértékegységeket váltani!
Ekkor 4kg/dm3 megoldást kapunk. Mivel a kg/dm3=g/cm3
Tehát a megoldás 4g/cm3=4000kg/m3
0