Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek rövid feladat háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
407
Nem derékszögű háromszög oldalai: a=4cm b=6cm c=8cm
T=?
ma, mb, mc=?
r=?
R=?

elkezdtem, de a szögekkel bajban vagyok... nekem elég, ha az elejét elkezdi valaki :) köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
háromszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Akkor elkezdem:
A háromszög területét a következő kplettel kapjuk meg az oldalakból:

T=sqrt(s*(s-a)*(s-b)*(s-c)), ahol s a félkerület, azaz 9

A területből pedig könnyen kijönnek a magasságok
0