Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8-os kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
392
1.)Milyen részecske jelét látod? Nevezd is el!
a.) Mg²+
A kémiai részecske:
A neve:
b.) Cl-
A kémiai részecske:
A neve:
c.) O²-
A kémiai részecske:
A neve:
d.)Cl₂
A kémiai részecske:
A neve:
e.) NaCl
A kémiai részecske:
A neve:

2.)Minek a képlete?
a.)NH₃
b.) SO₂
c.) CO₂
d.) Al₂O₃
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1.)Milyen részecske jelét látod? Nevezd is el!
a.) Mg²+ magnézium ion
A kémiai részecske:
A neve:
b.) Cl- klorid ion
A kémiai részecske:
A neve:
c.) O²- oxidion
A kémiai részecske:
A neve:
d.)Cl₂ klór molekula
A kémiai részecske:
A neve:
e.) NaCl nátrium.klorid (konyhasó)
A kémiai részecske:
A neve:

2.)Minek a képlete?
a.)NH₃ ammónia molekula
b.) SO₂ kéndioxid molekula
c.) CO₂ széndioxid molekula
d.) Al₂O₃ alumíniumoxid

Ha van kedved, nézd meg:
https://www.youtube.com/watch?v=h0SUAPdctfc&list=PLwXxAxAEOlGgoSN7mVHesgExz0iqvh9VH&index=8
Módosítva: 5 éve
1