Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztokk! Ebben szeretnék segitseget kerni

Főoldal » Középiskola » Matematika
1190
6 ember -3 férfi és 3 nő- egymás mellett foglal helyet. Hányféleképpen foglalhatnak helyet, ha a férfiak és a nők felváltva szeretnének ülni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A férfiak 3! sorrendben ülhetnek le. A nők szintén.... és a sor kezdődhet férfival és nőfel is, tehát:
2*3!*3! = 72
1

Ha van időd, érdemes megnézned a kombinatorika lejátszási listám videóit. Megtisztelnél vele.
https://www.youtube.com/watch?v=EXhWK59nNwc&list=PLwXxAxAEOlGg4BbBrP0eJzx31Z-3TVhwr
1