Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Bután krakkolása

Főoldal » Középiskola » Kémia
848
milyen termékek képződnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
500 ⁰C fölötti hőmérsékleten katalizátoron átvezetve lesz belőle metán, etán, etén, propén, butén meg hidrogén.


CH3-CH2-CH2-CH3 + hő= CH3* *CH2-CH2-CH3 = CH4 + CH2=CH2-CH3

CH3-CH2-CH2-CH3 + hő= 2CH3-CH2* = CH2=CH2 + CH3-CH3

CH3-CH2-CH2-CH3 + hő= CH3-CH2-CH2-CH2* + H = CH2=CH2-CH2-CH3 + H2
0