Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légysziii .SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
339
Egy autósnak 180 km hosszú utat kell megtennie. Ha 20% -kal növelné sebességét akkor egy fel oraval hamarabb erne celba. Mekkora a sebessege?
Részletes megadást
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
v: sebesség km/h-ban
t: idő órában

v*t = 1.2*v*(t-0.5)

v-vel leosztva:
t = 1.2*(t-0.5)

átrendezve:
0.6 = 0.2t
t = 3

és mivel 180km az út:
v*3=180
v=60
1