Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Fizika
269
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

2 km=2000 m⇒v=s:t=2000 m : 80 s = 25 m/s
10,8 km/h= 10,8 : 3,6 = 3 m/s ⇒s = v · t = 3 m/s · 90 s = 270 m
t = s : v = 60 km : 25 km/h = 2,4 h (óra)
0,5 h = 0,5 · 3600 = 1800 s ⇒s= v · t = 12 m/s · 1800 s = 21600 m = 21,6 km
1