Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszerrel megoldható szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
1977
1.Egy róka üldözőbe vesz egy nyulat. Kezdetben a róka háromszor olyan gyorsan fut, mint a
nyúl. Amikor a nyúl észreveszi, hogy a róka elért odáig, ahol ő volt kezdetben, megkétszerezi
a sebességét. Milyen távolról vette üldözőbe a róka a nyulat, ha a saját, illetve a nyúl
kiindulási helyétől számítva 120 m utat tett meg, míg utolért?

2.Két természetes szám összege 256. Ha a nagyobbikat elosztjuk a kisebbikkel, akkor
hányadosul 8-at, maradékul pedig 13-at kapunk. Melyek ezek a számok?

3.Két kosárban alma van. Ha az egyik kosárból 5-öt átteszünk a másikba, akkor ott kétszer
annyi alma lesz, mint az elsőben. Ha viszont a másodikból teszünk át 5 almát az elsőbe, akkor
mindkét kosárban azonos számú alma lesz. Hány alma van eredetileg a kosarakban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nem érdemes egyszerre csak 1 példát feltenni.
2.Két természetes szám összege 256. Ha a nagyobbikat elosztjuk a kisebbikkel, akkor
hányadosul 8-at, maradékul pedig 13-at kapunk. Melyek ezek a számok?
x+y=256
8y+13= x
egyenletrendszert kell megoldani.

3.Két kosárban alma van. Ha az egyik kosárból 5-öt átteszünk a másikba, akkor ott kétszer
annyi alma lesz, mint az elsőben. Ha viszont a másodikból teszünk át 5 almát az elsőbe, akkor
mindkét kosárban azonos számú alma lesz. Hány alma van eredetileg a kosarakban?

2(x-5)=y+5
x+5=y-5
egyenletrendszert kell megoldani. Nekem y=35 és x= 35 lett az eredmény. :)
Módosítva: 5 éve
1

Csatoltam képet. Az első feladat egy versenypélda volt. :D
Módosítva: 5 éve
0