Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
429
Maximum hány pozitív egész számot adhatunk meg, ha 2000 nem oszthatja semelyik kettő összegét, sem
különbségét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
2000:2=1000-et
Ha van 2 olyan szám, ami 2000-el osztva pl. 5-öt és 2000-5=1995-öt ad maradékul, akkor összegük osztható 2000-el, így mindegyik párból csak 1-et választhatunk összesen 2000:2=1000-et. Ha pedig 2 olyan számot választunk, ami 2000-el osztva ugyanannyi maradékot ad, akkor a különbségük lesz osztható 2000-el, tehát 1000 számot választhatunk ki összesen.
Módosítva: 5 éve
1