Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvények 11.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
1338
Egy háromszög kerülete 800m, két szögének nagysága 30fok és 50fok. Mekkorák az oldalai ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
sin tétel szerint:
b/a = (sin 50)/(sin100)
ebből
b= a (sin 50)/(sin100)

c/a = (sin 30)/(sin100)
ebből

c= a (sin 30)/(sin100)


Felhasználva
a+b+c=800
a+a (sin 50)/(sin100) + a (sin 30)/(sin100) = 800
sin 100 zal szorozva

asin100 +asin50 +asin30= 800sin100

a trig értékeket beírva a számolható.

utána az eredeti két egyenletből megvan a b és a c.
0