Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fontoss

Főoldal » Középiskola » Matematika
561
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni a matek házifeladatomban?
Egy ilyen egyenletet kéne megoldani hogy:  x-2 =3
Valaki eltudna magyarazni hogy hogyan szabunk rá feltételt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Úgy szabunk rá feltételt, hogy a gyökjel alatt nem állhat negatív szám, mivel negatív számból (valósban) nem tudunk gyököt vonni, vagyis x-2≥0, tehát x≥2. Ha ez megvan, négyzetre emelünk:

x-2=9, amire x=11 megoldást kapjuk.
0