Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

U(t) időfüggvény ábrázolása?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
341
Egy ideig eljutottam magamtól is, például tudtam egyszerűsíteni az omega_0-kkal, illetve a cosinusos tag együtthatójaként ott lévő komplex abszolútértékre is kijött, hogy az 9,95. Sajnos azonban a többi nem megy, úgyhogy ha segítene valaki, nagyon megköszönném! (Nem fontos a sor, illetve a szék, azokat s-el, illetve k-val jelöltem.)

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, komplex, abrazolas, áramkörök, időfüggvény, amplitúdó
2
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Pedig a legnehezebb részét megcsináltad, az abszolútérték helyes (`100/sqrt(101)~~9.95`). Tehát az időfüggvény így néz ki:

`u(t)=50 + 9.95 cos (omega t + phi)` V

Tehát ez egy 50 V középértékű, a középérték körül 9.95 V amplitúdóval lengő szinuszos jel. A frekvenciája `f``=``omega/(2pi)``=``(10 omega_0)/(2pi)``=``2.5s`. A kezdőfázisa pedig `phi=k*10°`.

Ha pl. a 20. sorban, a 27. széken ülsz, akkor ez egy 50 hertzes (tehát 20 ms periódusidejű) szinuszjel lesz, erre az esetre mellékeltem ábrát.
0