Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges

Főoldal » Középiskola » Matematika
299
Pisti megbetegedett. Az orvos vitamint irt fel neki, minden étkezés előtt 6ml-t kell bevennie. Sajnos az 1 ml-es mérőkanál kicsorbult, csak a három negyedéig lehet bele tölteni folyadékot.
Hány mérőkanallal kell így Pistinek bevennie hogy meglegyen a 6ml?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

1 ml helyett 1ml· 3/4 = 3/4 ml fér a mérőkanálba, így
6 ml : 3/4 ml = 6 · 4/3 = 24/3 = 8 kanállal kell bevennie.
0