Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány megoldása van az |x+1|=2 egyenletnek a természetes számok halmazán, illetve az egész számok halmazán?

Főoldal » Középiskola » Matematika
818
Hány megoldása van az |x+1|=2 egyenletnek a természetes számok halmazán, illetve az egész számok halmazán?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Ha x+1 = 2, akkor x = 1

2. Ha x+1 = -2, akkor x = -3

A természetes számok halmazán 1, az egész számok halmazán 2 megoldása van az egyenletnek.
3