Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
640
A szomszédos KÉK iskolában a tanulók magasságának eloszlását az alábbi táblázat
mutatja:
180 cm-nél alacsonyabb/ pontosan 180 cm magas/ 180 cm-nél magasabb
560 tanuló / 8 tanuló / 48 tanuló
A KÉK iskolában a legalább 180 cm magas tanulók 75%-a kosarazik, és ők alkotják a
kosarasok 70%-át.
Hány kosaras jár a KÉK iskolába?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

Legalább 180 cm magas: 8+48=56 tanuló, ebből 56·0,75=42 kosarazik, ami az össz kosaras 70 %-a.
70%=42 tanuló /:7
10 %=6 tanuló /:7
100 %=60 tanuló kosaras jár a KÉK iskolába (42· 100/70 =60)
1