Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
629
Egy farmernadrág árát 20 %-kal felemelték, majd amikor nem volt elég
nagy a forgalom, az utóbbi árat 25 %-kal csökkentették. Most 3600 Ftért lehet a farmert megvenni. Mennyi volt az eredeti ára?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x*1.2*(1-0.25)` = 3600

x = `3600/(1.2*0.75)` = 4000 Ft volt az eredeti ára.
1